Brasserie Croque-Notes biedt verscheidene avondvullende programma’s aan. Telkens een gevarieerde selectie uit het rijke repertoire van Georges Brassens – gekozen rond een bepaald thema of verhaal, en gekruid met de nodige toelichting en commentaar.

Bistrot Brassens is de huiskamerversie van de Brasserie. Jo Vermeulen en Kris Van Daele brengen een programma op maat van uw gezelschap, uw vriendenkring, uw vereniging - of de jarige. Alle formules bespreekbaar.

Volgende programma’s zijn en blijven in het aanbod van Brasserie Croque-Notes.

Les imbéciles heureux – de mensen, mijn gedacht
De spots op Brassens en ‘zijn gedacht over de mens'. En daar heeft hij wat over te vertellen - dikwijls geestig, zelden flatteus, soms vrij grof, dan weer met mededogen en ironie. Een tedere anarchist die stevig kan vloeken - leerrijk pour tout les imbéciles heureux.

Je veux dédier ce poème – literatuur op muziek
Brassens als eigenzinnig troubadour en vertolker van Franse literatuur en volksverhalen. Ironisch, dikwijls gedurfd - maar met respect. La musique porte les textes aux gens - je chante pour les concierges cultivés. En het zijn niet de minste die hij op muziek zette : Victor Hugo, François Villon, Louis Aragon, Théodore de Banville … een ware duik in de Franse cultuur. Maar Brassens put ook uit de fabels van La Fontaine, de strips van Bécasinne, en de frivole gedichten van zijn literaire vrienden. Velen werden klassiekers. Concierges aller landen, wees welkom.

Sa mauvaise réputation – de verboden nummers
Nogal wat nummers van Brassens waren ooit verboden – om politieke, religieuze of erotische redenen. Ballades die voor sommige oren te anarchistisch, te godslasterend of te pornografisch klonken. Verboden op de radio, verboden in het parochiehuis, verboden onder dictaturen. We verleggen tijdens dit concert onze eigen grenzen met een aantal chansons die we eindelijk (durven) zingen. Sommigen werden ware klassiekers, andere werden gekoesterd door fijnproevers. En altijd is er die licht ironische ondertoon.

Les amis de Georges – over de vrienden en de vriendschap
In dit programma staat de vriendschap centraal - misschien wel het meest gekende thema bij Brassens. Want de vrienden uit zijn jeugd, uit zijn oorlogsjaren, uit zijn artistieke omgeving – hij bleef ze allen trouw ... En het geeft ons de kans vanavond enkele chansons van die vrienden live te laten klinken – bereidt u voor op Moustaki, Barbara, Ferrat en andere ... verrassingen gegarandeerd. Een mooie muzikale reis met Georges et ses amis - afwisselend ernstig, geestig, pikant, swingend of hilarisch – en altijd met een tedere, licht anarchistische ondertoon. Een warm bad.

Les chansons d’abord – leven en werken
Een ‘hommage’ aan Brassens, met klemtoon op zijn leven - sa vie en chansons ... Veel chansons zijn een spiegel van wat hij meemaakte en dacht – als jonge kerel, als onderduiker, als bohémien, als gevierd artiest … Verhalen over kleine voorvallen en grote gebeurtenissen, over Sête, Parijs en de wereld, over het leven op en achter de scène. Afwisselend ernstig, geestig, pikant, troostend of hilarisch – maar altijd met een tedere ondertoon.

La guerre que je préfère – over oorlog en vrede
Een concert dat we voor het eerst presenteerden n.a.v. ‘100 jaar Wereldoorlog I’. Met chansons over oorlog en vrede en het lieve leven daartussen. En Brassens wist waarover hij zong – WO II beleefde hij zelf, eerst tewerkgesteld in Duitsland, nadien ondergedoken in Parijs. En over alles wat voordien en nadien werd uitgevochten had hij zijn idee. Soms boos, soms ironisch, soms troostend, soms er los over – gedreven door een warme duidelijkheid.

Embrasse-les-tous – de liefde en de liefjes
In dit programma staat de liefde centraal – en wat heeft hij daar veel over gezongen. Over het eerste liefje, over de goede en de kwade dagen, over de avontuurtjes en het overspel, over het huwelijk en waarom toch liever niet … over liefde op latere leeftijd. Heerlijk frivool en diep doorvoeld.

Elle est à toi, cette chanson – kennismaking met Brassens
Een mix (1) van klassiekers en onbekende juweeltjes. Over de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de maatschappij, de oorlog, de vrede - en de pikante dingen des levens. De muzikanten vertellen over nummers en leven van Brassens, en de muziek maakt u goedgezind. Voor de oudere generatie een zalige of verre herinnering – voor de jongere een ontdekking. Want de chansons blijven fris en actueel. En we zingen graag uw favoriete nummer.

Un petit coin de paradis – kennismaking met Brassens
Een mix (2) van klassiekers en onbekende juweeltjes. Over de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de maatschappij, de oorlog, de vrede - en de pikante dingen des levens. De muzikanten vertellen over nummers en leven van Brassens, en de muziek maakt u goedgezind. Voor de oudere generatie een zalige of verre herinnering – voor de jongere een ontdekking. Want de chansons blijven fris en actueel. En we zingen graag uw favoriete nummer.

Rendez-vous avec Brassens – kennismaking met Brassens
Een mix (3) van klassiekers en onbekende juweeltjes. Over de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de maatschappij, de oorlog, de vrede - en de pikante dingen des levens. De muzikanten vertellen over nummers en leven van Brassens, en de muziek maakt u goedgezind. Voor de oudere generatie een zalige of verre herinnering – voor de jongere een ontdekking. Want de chansons blijven fris en actueel. En we zingen graag uw favoriete nummer.